II. évfolyam - 3. szám (II/3.)

Nyári hírek

2012. augusztus 10-én este 8 órakor Corvina Consort koncert lesz Balatonalmádiban, a Szent Ignác templomban (Vörösberény, Templom tér). A műsorban középkori és reneszánsz egyházzene lesz hallható magyarországi forrásokból. Várunk mindenkit szeretettel!

Idén is sikeresen zárult a pomázi Magyar Kóruskastélyban megrendezett CANTOR REGIS HUNGARIAE elnevezésű nemzetközi egyházzenei és régizenei kurzusunk. Az eseményen készült fotók elérhetőek a Galériában és a kurzus Facebook oldalán.

Újabb CD kiadványaink fognak megjelenni a közeljövőben. Egyikük a CHORALIS CONSTANTINUS 500 - a Habsburg császári udvar énekes szertartásai a 15-16. századi gyakoralt alapján c. eseménysorozat "élő" hangfelvételeiből összeállított válogatás, ami a sorozat második CD kiadványa. A nemzetközi projekt záróhangversenyére 2011. november 22-én került sor a Belvárosi Szent Mihály templomban. A teljes koncert video felvételei elérhetőek itt és itt.

VIDI AQUAM - Történelem és hagyomány a Duna mentén címmel rövidesen elkészül új lemezünk Sebestyén Márta együttműködésével. A produkció a Dunamenti népek hagyományaiba, zenei emlékeibe ad speciális bepillantást. A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig, az itt élő népek történelme és népi hagyománya elevenedik meg zenei köntösben. Népzenei, középkori és reneszánsz zenei emlékeken keresztül átfogó képet ad a Duna mentén fekvő országok múltjáról és jelenéről. Egymás mellett mutatja be Nyugat-, Közép- és Kelet-Európa és a Balkán hagyományait, a „Duna” tematikáján keresztül, és teremt egységet az európai hagyományok és kultúrák között, térben és időben egyaránt.

http://corvinaconsort.hu